Діяльність науково-педагогічних шкіл з теоретичної електротехніки в системі вищої професійної технічної освіти України 1991–2017 рр. - Лавріненко, Ольга Валеріївна (Інститут досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г. М. Доброва НАН України, 2019)
Історичний розвиток теоретичної електротехніки на сучасному етапі слід розглядати в контексті розвитку двох основних наукових рівнів: перший рівень – це діяльність академічних наукових шкіл в системі Національної Академії Наук (НАН) України, другий рівень – це діяльність науково – педагогічних шкіл в системі вищої професійної технічної освіти, які представлені фундаментальними роботами науковців спеціалізованих вищий навчальних закладів країни: НТУ "Київський політехнічний інститут", НУ "Львівська Політехніка" та НТУ "Харківський політехнічний інститут" на сучасному етапі їх наукового шляху та розвитку.
Keywords: теоретична електротехніка; наукові школи; Щерба А. А.; Стахів П. Г.; Борисенко А. М.; Боєв В. М.