Інтерпретація тексту та питання екологчного простору людини - Годзь, Наталія Борисівна (НТУ "ХПІ", 2008)
Автором в статті розглядається питання функціонування інтерпретації тексту як такого, та проблеми розуміння та розкриття термінів серед сучасної спільноти. Акцентується увага на питаннях співвідносин „особистість - натовп”, „еліта та маса”. Наголошується увага на потребі більш широкого розуміння питань, пов’язаних з проблемами як екології у цілому, так й екологією людини у особисто.

The author in the article of an affair question to functioning interpretation text and question of conception and interpretation terms in contemporary society. From contemporary philosophical positions essence correlation phenomenon and it’s bring into proper status is analyzed between “personality” - “crowd”, “selected” - “multitude”. Separate attention is given to comprehension of question ecology and human ecology.
Keywords: соціальна екологія; екологія людини; текстологічні дослідження; суспільнч відносини; економіко - екологічні проблеми; сучасна особистість