Структурная приспосабливаемость материалов зубчатых пар – ключ к созданию квазибезизносного трения - Приймаков, Александр Григорьевич; Устиненко, Александр Витальевич; Стадниченко, В. Н. (НТУ "ХПИ", 2009)
Розглянуто створення фізичної моделі структурної пристосованості, що описує лінійні і нелінійні процеси в зубчастих трибологічних системах для оптимізації процесів тертя, аж до отримання режиму квазібезізносного тертя.
Keywords: конструкционные материалы; зубчатые трибосистемы; физическая модель СП; допустимый износ