Теоретические концепции создания ультразвуковых преобразователей электромагнитного типа. Режим возбуждения - Петрищев, Олег Николаевич; Сучков, Григорий Михайлович (НТУ "ХПИ", 2009)
Приведено результати теоретичних досліджень зі створення основних положень щодо побудови ультразвукових перетворювачів електромагнітного типу. Вперше чітко пов’язані між собою властивості контролюємого середовища, характеристики засобів збудження ультразвуку і параметрів перетворювача. Визначена окрема величина "частотна характеристика перетворювача", яка необхідна при проектуванні ультразвукових датчиків.

The results of theoretical researches from creation of substantive provisions in relation to the construction of ultrasonic transformers of electromagnetic type are given. First expressly linked itself properties of environment control, description of facilities of excitation an ultrasound and meters of pair of transformer. A separate size is certain «frequency description of transformer», which is needed at planning of ultrasonic sensors.
Keywords: промышленная продукция; ультразвуковой контроль; качество изделий; возбуждение акустических колебаний; параметры преобразователя; частотная характеристика преобразователя