Закономірності структуроутворення в апатитових стеклах для одержання склокристалічних покриттів - Саввова, Оксана Вікторівна; Брагіна, Людмила Лазарівна; Бабіч, Олена Вікторівна (Український державний хіміко-технологічний університет, 2011)
Вивчено закономірності структуроутворення в апатитових стеклах для одержання склокристалічних покриттів, які полягають в забезпеченні об'ємної тонкодисперної кристалізації фосфатів кальцію. Встановлено, що складний характер диференціації структури апатитових стекол проявляється в утворенні наносферичних неоднорідностей всередині мікрокрапель з упорядкування їх структури.
Keywords: лікваційні процеси; кристалізаційна здатність; варіння; емалеві шлікери