Дослідження методу RS-стеганоаналізу - Зацеркляний, М. М.; Кириченко, Г. С. (НТУ "ХПІ", 2008)
В даній статті стеганографія розглядається як інструмент, за допомогою якого може порушуватись безпека інформаційної системи. Проведено дослідження одного з інструментів протидії певному класу стеганографічних вкладень – метод RS-стеганоаналізу. Докладно проаналізовані процеси, що відбуваються при вкладенні пошуку прихованих даних у типові зображення. Встановлено властивість типових зображень, яка може бути застосована при розробці та модифікації методів стеганоаналізу.

In this article steganography is examined as an instrument by which can be violated safety of the information system. It is conducted one research of instruments of counteraction the certain class of steganography investments is a method of RS-steganalysis. Processes which take a place at the investment of the hidden information in typical images are thoroughly analysed. Property of typical images, which can be applied at development and modification of methods of steganalysis, is set.
Research of method of RS-stegananasys
Keywords: стеганографія; пошук прихованих даних; цифрова стеганографія; статистичні методи; пікселі