Протоколи для інтеграції мобільних пристроїв із станціями по наданню послуг через бездротові електронні канали - Яценко, К. І. (НТУ "ХПІ", 2008)
Запропоновано новий метод в області інформаційних технологій по наданню локальних послуг через безшовну інтеграцію мобільних пристроїв. Підхід базується на класі протоколів XDEP (XML data exchange protocol). Основним завданням цього підходу є заміна існуючих методів надання інформації, які функціонують завдяки спеціалізованим пристроям. Пропонується перенести цю функціональність на пристрої масового використання – персональні електронні записники, мобільні телефони, MP3 плеєри, та інші.

A new approach in the area of information technologies of providing local services via seamless integration of mobile devices has been proposed. The approach resides on the basis of XDEP (XML data exchange protocol). The solution is intended to substitute existing methods of information services providing, which reside on a specialized hardware. The functionality is to migrate to the commonly used devices like PDAs, Mobile Phones, MP3 players, etc.
Keywords: персональна інформація; серверні системи; зберігання; веб-сервіси