Методичні вказівки до проведення семінарських та практичних занять з навчальної дисципліни "Бізнес-етика та соціальна відповідальність" - Шиян, Наталія Іванівна (My University, 2023)
Країни світу розширюють сприйняття суспільством бізнесу не лише з погляду його прибутковості, а й ціни та наслідків отримання прибутку, внаслідок чого склад механізму функціонування суб’єктів господарської діяльності доповнюється соціальним і екологічним елементами. Між тим, незважаючи на стрімке поширення соціальної відповідальності бізнесу в країнах світу, насамперед у високорозвинутих країнах, в Україні потрібним є більший акцент на розгляд даної проблеми, зокрема із точки зору науково-методичних засад, адаптації існуючих стандартів і моделей соціальної відповідальності до вітчизняних умов задля подальшого формування концепції соціальної відповідальності на рівні як держави, так і на рівні корпоративних структур. Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни «Бізнес-етика та соціальна відповідальність» складені у відповідності з навчальним планом та робочою програмою вивчення дисципліни. Метою даної методичної розробки є висвітлення змісту практичних занять у розрізі тем передбачених робочою програмою навчальної дисципліни «Бізнес-етика та соціальна відповідальність» та надання студентам рекомендацій до кожного заняття для поглиблення знань з даної дисципліни. У даних методичних вказівках наведено зміст практичних занять з навчальної дисципліни. Кожна тема практичного заняття супроводжується стислими методичними рекомендаціями, переліком питань для обговорення лекційного матеріалу та самостійної роботи, тестовими завданнями, списком рекомендованої літератури.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; етичні норми; стейкхолдери; управління; соціальні ревізії; підприємницька діяльність