Техніка та технологія збагачення корисних копалин. Частина 3 - Білецький, Володимир Стефанович; Олійник, Тетяна Анатоліївна; Смирнов, Валерій Олександрович; Скляр, Людмила Василівна (ФОП Чернявський Д. О., 2019)
Викладені основи техніки і технології процесів зневоднення, фільт-рування, центрифугування, сушіння продуктів збагачення і очищення стічних вод. Крім того, описана техніка і основи технології знепилення на збагачувальних фабриках, грудкування, зокрема, брикетування корисних копалин. Описане хвостове господарство і водопостачання збагачувальних фабрик. Розглянуті основні конструкції технологічного обладнання, його принцип дії і технологічні характеристики. Видання призначене для студентів вузів та фахівців гірничих спеціальностей. Книга може слугувати посібником для магістрів та аспірантів зі спеціальності "Збагачення корисних копалин".
Keywords: зневоднення корисних копалин; дренування; згущувачі; фільтрування; сушіння; сухе знепилення; пиловловлення; пиловловлення фільтруванням; грудкування вугілля; рудні матеріали; водопостачання збагачувальних фабрик; хвостове господарство збагачувальних фабрик; очищення стічних вод