Теоретичні передумови ліквідації прихоплень бурильної колони ударними пристроями - Огородніков, П. І.; Світлицький, В. М.; Сухина, І. І. (НТУ "ХПІ", 2007)
Проаналізовано динаміку процесу, що виникає в складових бурильної колони при ліквідації прихоплень ударними пристроями. Доведено, що за рахунок зміни параметрів складових під ударним пристроєм можна змінювати спектр коливань останніх залежно від фізико-механічних властивостей умов прихоплень.
Keywords: ліквідація прихоплень; бурильні колони