Удосконалення точності ударів з відскоку у тенісистів 10-12 років - Євтифієва, Ірина Ігорівна; Євтифієв, Андрій Сергійович; Донець, Юрій Георгійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Дослідження спрямоване на розвиток точності ударів з відскоку у тенісистів 10–12 років шляхом удосконалення біомеханічних показників ударних дій, збільшення швидкості темпу польоту м’яча у розіграші за допомогою впровадження спеціальних технічних пристроїв у тренувальний процес. У досліджені, результати техніко-тактичних дій оцінювались методом бальної оцінки (експертна оцінка) та відсотком влучань у задану зону. Включення у навчально-тренувальний процес тенісистів спеціальних технічних засобів сприяє підвищенню якості техніки виконання ударів з відскоку і точності влучань м’яча у корт, підвищенню ефективності змагальної діяльності.
Keywords: теніс; точність; темп; ударна дія; технічний пристрій