Математична модель пневмоподачи крупки на задані ділянки трубних млинів - Чудний, О. Ю.; Іванов, А. М. (НТУ "ХПІ", 2007)
Вперше наведено аналітичні залежності для визначення швидкості вильоту турбулентного струменя двуфазного потоку крупки для пневмоподачи її на задані ділянки трубного млина в умовах змінних характеристик середовища розповсюдження струменя.

Analytical relations for definition of speed of departure of a turbulent jet of a diphasic flow of grit for pneumosupply it on given sites of a tube mill in conditions of the variable characteristics of medium of distribution of a jet for the first time are obtained.
Keywords: цикл замкнутий; швидкість; сила опору; принцип граничної відповідності; нелінійність трансцендентна; повітря аспіраційне