Розробка Аndroid додатку для системи підтримки Холтерівського моніторування - Гармаш, Данііл Васильович; Дорофєєв, Юрій Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
В роботі розглянуті питання розробки програмного забезпечення для підтримки системи холтерівського моніторування, яке орієнтоване на застосування пристроїв, на базі операційної систему Android. На основі існуючих методів цифрової обробки даних розроблено програмний додаток, який дозволяє проводити моніторування стану серцево-судинної системи користувача в режимі реального часу та наступною відправкою даних безпосередньо до лікаря-фахівця в зручному для аналізу форматі. Запропоновано метод обробки даних за допомогою алгоритму, в основі якого використано шаблон, складений з метасимволів регулярних виразів, який забезпечує швидке і точне просіювання отриманих даних. В результаті роботи алгоритму формується бінарний файл, який містить тільки необхідні дані для подальшого аналізу. На перших етапах програмний додаток, встановлений на Android пристрої, виконує первинний аналіз файлу і розбиває дані на фрагменти, які відповідають часовим проміжкам тривалістю шістдесят хвилин кожний. Таким чином, протягом доби формується двадцять чотири фрагмента даних, на основі кожного з яких створюються графіки, що ілюструють роботу серцево-судинної системи пацієнта, які користувач має можливість переглянути. При виникненні критичних показників в роботі серцево-судинної системи, програмний додаток автоматично викликає швидку допомогу та відправляє лікарю дані за останні дві доби у форматі крапкових графіків, оскільки досвід практикуючих лікарів показав, що саме такі графіки є найбільш наочними та інформативними. Також лікар має можливість отримати доступ до даних холтерівського моніторування серцево-судинної системи користувача в будь-який момент, використавши термінальну частину програми на своєму Android пристрої.

This paper examines the process of software development to implement the system, working on the devices with Android operating system, which is based on Holter monitoring. Application software has been developed using existing methods of digital data processing, that provides the possibility of real-time monitoring of the user's cardiovascular system with subsequent data transfer directly to a specialist doctor in a format , convenient for data analysis. There was proposed an algorithm for processing data, which is based on a template made up of regular expression metacharacters, that provides fast and accurate sifting of the received data. Binary file that is formed as a result of the algorithm work contains the nec essary data for subsequent analysis. At the first stages, the software application installed on the Android device performs the initial analysis of the file and breaks t he data into fragments that correspond to time periods of sixty minutes. Thus, twentyfour pieces of data are formed during the day. Based on this data created application builds graphs that illustrate the work of the patient's cardiovascular system, which the user can view. If critic al indicators arise in the work of the cardiovascular system, the software application automatically calls an ambulance and sends to the attending physician data for the last forty-eight hours in the format of scatter plots, as the experience of practicing physicians has shown that such plots are the most visual and informative. Also, the attending physician has the opportunity to access the data of Holter monitoring of the user's cardiovascular system at any time, using the te rminal part of the application on his Android device.
Development of an Adroid application to support the Holter monitoring system
Keywords: операційна система Аndroid; методи обробки даних; регулярні вирази; метод розробки Аndroid додатків; Android operating system; data processing methods; regular expressions; Android application development method