Створення першої вітчизняної "Гірничої енциклопедії" - Білецький, Володимир Стефанович (Національний університет "Львівська політехніка", 2002)
Подано короткий аналіз стану створення сучасної української термінологічної системи в гірничій галузі. Докладно описано ініціативний проект “Гірнича енциклопедія”. Увага акцентована на другому етапі цього проекту - підготовці і випуску друком фундаментального “Гірничого енциклопедичного словника”. Зроблено висновок, що сьогодні завдяки вказаному проекту та останнім словниковим виданням 2000-2001 рр. можна говорити про створення базису національної термінологічної системи в гірництві, яка відповідає світовим стандартам.

Faced out short creation state analysis of contemporary Ukrainian terminological system in mountain industry. Thoroughly described an initiative project “Mountain encyclopedia”. Attention is accented on second stage of this project to preparation and to issue by seal of fundamental “Mining encyclopedic dictionary”. Deduced, that today due to stated project and by last vocabulary edition 2000-2001 years one can be said about creation of base of national terminological mining-system, which accords with world standards.
Keywords: українська терміносистема в гірництві; концепція термінотворення; фандрейзинг; електронна версія