Реклама та зв'язки з громадськістю - Чернобровкіна, Світлана Віталіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Дисципліна «Реклама та зв’язки з громадськістю» висвітлює питання щодо сутності, характерних рис, мотивів, структури реклами та PR, дозволяє набути практичні навички розробки рекламної та PR-кампанії. Вивчення навчальної дисципліни збагачує уявлення про особливості рекламної діяльності у ЗМІ та налагодження і підтримання контактів між установою, фірмою, корпорацією, громадською організацією тощо та широкою громадськістю на основі правди і повної поінформованості. Мета викладання дисципліни «Реклама та зв’язки з громадськістю» полягає у формуванні у здобувачів системи знань щодо теоретичних і практичних параметрів як реклами, так і паблік рілейшнз як важливих компонентів та параметрів соціально-комунікативної дійсності. Для досягнення мети викладання дисципліни «Реклама та зв’язки з громадськістю» поставлені такі основні завдання, як вивчення сутності реклами в системі маркетингу, видів і засобів реклами, методів вибору тексту для рекламного звернення, прийомів застосування засобів реклами для різних цільових аудиторій, теоретичних аспектів впливу PR та особливостей PR-технологій; ознайомлення з організаційними аспектами створення інформаційних продуктів PR, їх цілями та засобами здійснення; опанування технології інформаційних кампаній; формування навичок аналізу змісту та складових впливу інформаційних продуктів; здійснення окремих PR-технологій та оцінка їх ефективності залежно від адресації; ознайомлення з ефектами впливу PR та процесом формування іміджу підприємства.
Keywords: конспект лекцій; реклама; зв'язки з громадскістю; маркетинг; цільова аудиторія; поняття PR