Швидкодіючий автоматичний вимикач постійного струму високої напруги - Литвиненко, Вікторія Володимирівна; Середа, Олександр Григорійович; Могилевський, Геннадій Вікторович; Лупіков, Валерій Сергійович; Корольов, Микола Володимирович; Міцкевич, Сергій Геннадійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2009)
Швидкодіючий автоматичний вимикач постійного струму високої напруги, який включає контактну систему з парами рухомих і нерухомих контактів місткового типу та парою утримувачів рухомих основних контактів, прямоходові електромагнітний та індукційно-динамічний приводи, виконані у вигляді електромагнітів зі штоками, що розміщені на одній осі та поміщені в обойму з пружиною між ними, який відрізняється тим, що введені сталева пластина та ізоляційна колодка з ребрами жорст-кості, причому сталева пластина розташована на продовженні спільної осі утримувачів основних контактів, а їх зустрічні торці жорстко з'єднані та ізольовані між собою колодкою, рухомі основні контакти виконані з можливістю повороту відносно осі, яка віддалена від області контактування, причому осі повороту контактів і колодки співпадають, штоки електромагнітного і індукційно-динамічного приводів розташовані на віддаленні від області контактування на відстань більшу, ніж відстань до осі повороту контактів, а шток індукційно-динамічного приводу упирається в сталеву пластину, утворюючи з нею кут приблизно 90°.
Keywords: патент; винахід; індукційно-динамічний приводи; електротехніка; напруження; контактна система