Кинетические закономерности разложения пероксида водорода ионами железа в присутствии ионов металлов второй группы - Кудюков, К. Ю.; Кудюков, Ю. П.; Тюпало, Н. Ф.; Гак, В. С. (НТУ "ХПИ", 2006)
В даній роботі вивчалися кінетичні закономірності реакції розкладання пероксида водню іонами заліза у присутності іонів металів другого періоду. Визначені константи швидкості реакції розкладання пероксида водню у присутності різних металів другого періоду. Анаморфози кінетичних кривих показали протікання реакції по першому порядку.

In the given work kinetic laws of reaction of decomposition peroxyd of hydrogen by ions of iron at the presence of ions of metals of the second period were studied. Constants of speed of reaction of decomposition peroxyd of hydrogen at the presence of various metals of the second group are determined. Anamorphozes of kinetic curves have shown course of reaction under the first order.
Keywords: свободные радикалы; метод генерирования; полимеризация алкенов; константы скорости; реагент Фентона