Важливість комплексного підходу у тренерській діяльності - Лаврова, С. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Діяльність тренера має багатофакторний педагогічний характер і є складною системою загальних та специфічних завдань виховання, освіти, оздоровлення та фізичного розвитку. Педагогічна майстерність – синтез знань тренера, його організаційно-методичного мистецтва й особистих якостей – розуму, почуттів, волі, характеру, здібностей. Стаття виявляє основні фактори, що сприяють досягненню успіхів в тренерській діяльності та показати важливість їх комплексного застосування.
Keywords: спортсмен; психологія спорту; тренування; фізичний стан; фізичне виховання