Робоча програма навчальної дисципліни "Основи побудови та захисту сучасних операцінйих систем" - Євсеєв, Сергій Петрович; Погасій, Сергій Сергійович (My University, 2022)
Мета навчальної дисципліни – засвоєння теоретичних основ побудови, принципів проектування, конфігурування й застосування різних сучасних операційних систем, які забезпечують організацію обчислювальних процесів у корпоративних інформаційних системах економічного, управлінського, виробничого, наукового й іншого призначення, а також надання практичних навичок щодо захисту даних в сучасних операційних систем. Головне завдання курсу – освоєння принципів використання системного програмного забезпечення, операційної системи персонального комп’ютера (сервера) для підтримання його в робочому стані; знання основних понять теорії побудови операційних систем; запобігання шляхів несанкціонованого доступу до даних операційної системи; вживання заходів протидії проникненню шкідливого програмного забезпечення до середовища операційної системи.
Keywords: теорія побудови операційних систем; сучасні операційні системи; інформаційна безпека; кібербезпека; система захисту даних