Споживання електроенергії в житлово-комунальній сфері - Дзядикевич, Ю. В.; Гевко, Б. Р.; Никеруй, Ю. С. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011)
У роботі досліджено споживання електроенергії в багатоповерхових будинках для освітлення місць загального призначення протягом 2009 – 2010 р.р. Встановлено, що найбільша витрата електроенергії спостерігається в осінньо-зимовий період, а найменша – в літній. Передусім на витрату електроенергії впливає людський чинник. Запропоновано спосіб ефективного використання електроенергії для освітлення сходових площадок і під’їздів будинків.

In activity the current consumption in multi-storey houses for illumination(lighting) places of general(common) purpose (assignment) during 2009 - 2010 is investigated(studied). Is established (installed), that the greatest consumption of the electric power is observed in a autum-winter period, and least - in years (summer). The method of an effective utilization of the electric power for illumination(lighting) ladder platforms and entrances of houses is offered.
Current consumption in a housing and municipal orb
Keywords: енергозбереження; освітлення; екологічні переваги; енергоносії