Застосування рідинно-парового ежектора для рекомпресії вторинної пари вакуумних випарних установок - Арсеньєв, В. М.; Шарапов, С. О.; Мірошниченко, В. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглянуто питання підвищення енергоефективності існуючих вакуумних установок шляхом застосування у них рідинно-парового ежектора, який працює за принципом струминної термокомпресії. Ефективність створення вакууму у такій установці оцінено на прикладі технологічного процесу згущення молока методом випарювання до регламентного вмісту сухої речовини.

This article covers the increase of energy efficiency in vacuum steam installations by using the steam and liquid ejector working on principle of jet thermal compression. The efficiency of vacuum in such installations is estimated on the example of technological condensation of milk by evaporating until the limit dry substance
Using steam and liquid ejector for recompression of secondary steam in vacuum steam installations
Keywords: випарні установки; коефіцієнт ежекції; енергоефективність; вакуумні системи