Генераторні струми під час коротких замикань в пристроях системи електричної тяги - Михаліченко, Павло Євгенович (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті представлено математичну модель системи електричної тяги постійного струму залізниць України в режимі короткого замикання в тяговій мережі, і, як наслідок, процес виникнення генераторних струмів в електрорухомому складі. Для боротьби з генераторними струмами та їх негативними наслідками, автором запропоновано використання на рухомому складі автоматів гашення поля.

In the article, a mathematical model of a DC electric propulsion system of the Ukrainian railways is introduced for a short-circuit condition in the traction network and, as its result, generetor current initiation in electric rolling stock. For control of generetor currents and their negative effect, the author suggests automatic field damper application on the rolling stock.
Generetor currents under short circuits in electric propulsion system equipment
Keywords: транспорт залізничний; склад електрорухомий; модель математична; мережа тягова; гашення поля; mathematical modeling; contact system; electromagnetic processes; electric train; short circuit