Теорія автоматичного керування - Асмолова, Лариса Валеріївна; Шамардіна, Віра Миколаївна (Факт, 2025)
До другої частини тексту лекцій з теорії лінійних неперервних систем автоматичного керування включено основні показники якості електромеханічних систем у сталих і динамічних режимах роботи. Розглянуто класичні методи аналізу та синтезу систем автоматичного керування в електромеханіці. Наведено залежності для розрахунків параметрів електромеханічних систем, коригувальних ланок і регуляторів, а також рекомендації з дослідження систем за допомогою Simulink/MATLAB. Теоретичний матеріал доповнено прикладами практичних розрахунків. Призначено для студентів усіх форм навчання за спеціальністю G3 – Електрична інженерія за освітньою програмою «Електропривод, мехатроніка та робототехніка».
Keywords: текст лекцій; теорія автоматичного керування; лінійні системи; автоматичне керування; стійкість автоматичних систем керування; точність роботи АСК