Роль гуманітарної підготовки як складової формування особистості майбутніх фахівців в системі вищої технічної освіти - Гуцоляк, О. О. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розглядається роль гуманітарної підготовки в системі вищої технічної освіти, аналізується оцінка вченими гуманітарної освіти як складової процесу формування особистості майбутніх фахівців в системі вищої технічної освіти; розглядаються можливості потенціалу гуманітарних дисциплін в процесі формування морально-естетичного ідеалу.

The article examines the role of humanitarian training in higher technical education, assessment scientists analyzed liberal education as part of the process of formation of future professionals in higher technical education; considered potential opportunities humanities in the formation of moral and aesthetic ideal.
Humanitarian role of training as a component of the formation of future experts in the higher technical education
Keywords: ідеал морально-естетичний; самовдосконалення; самовизначення; самореалізація; саморегуляція; розвиток духовний