Методи застосування УАК при побудові реактивних систем захисту інформації - Поліновський, В. В.; Огурцов, М. І. (НТУ "ХПІ", 2014)
В роботі проведений аналіз загроз методами експертних оцінок STRIDE та DREAD, розроблено зонно-периметральну модель безпеки, метод безпровідної адаптивної мережі безпеки, запропонований метод розділення автентифікаційних даних та розроблений метод неперервного реактивного контролю користувачів на основі УАК з вбудованим NFC-пристроєм, що базується на технології комунікації ближнього поля, застосовні для надійної багатофакторної автентифікації користувачів.

Paper analyzes possible threats on the basis of expert assessments methods – STRIDE and DREAD. Created concept of perimeter security based on proposed zone-perimeter security model. Developed a method for efficient wireless adaptive network security, a method for the separation of authentication data and a method of continuous control of reactive users based on UAK with integrated NFC-device based on the technology of near field communication, applicable for robust multi-factor authentication of users
Methods for use UAKey in the construction of the reactive systems for information Security
Keywords: системи захисту інформації; СЗІ; аналіз загроз; модель безпеки; методи безпеки; реактивна система; зонно-периметральна модель; багатофакторна автентифікація; analyzes possible threats; security model; method of security; informationsecurity; reactive systems; zone-perimeter security model; multi-factor authentication