Оценка технического уровня объемных гидромашин - Шевцов, Вадим Михайлович; Аврунин, Григорий Аврамович (НТУ "ХПИ", 2011)
У статті описана методика розрахунку основних оціночних показників технічного рівня об'ємних гідромашин, а також на їх основі проведено короткий аналіз гідромашин вітчизняного і зарубіжного виробництва.

The article describes the method of calculating the main performance indicators of technical level of bulk hydraulic, and on this basis held a brief analysis of hydraulic domestic and foreign production.
Keywords: машиностроение; объемный гидропривод; электрогидроавтоматика; гидромоторы; коэффициент быстроходности; технические параметры гидромашин