Моделі та інформаційні технології управління конкурентоспроможністю промислового підприємства - Шматко, Олександр Віталійович; Фонта, Наталія Григорівна (Харківський університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2015)
В роботі розглянуті питання комплексної оцінки конкурентоспроможності підприємства. На основі вивченого матеріалу була здійснена постановка задачі комплексної оцінки конкурентоспроможності підприємства. Проаналізовано підходи та алгоритмічні методи вирішення задач. В роботі запропоновано алгоритмічне та програмне забезпечення, що дозволяє вирішувати поставлену задачу. Інформаційне забезпечення було розроблено таким чином, щоб максимально спростити користувачеві процес визначення конкурентоспроможності підприємства. Впровадження в практику одержаних результатів дозволить значно підвищити якість рішень з стратегічного управління підприємством.

The paper deals with a comprehensive assessment of the competitiveness of enterprises. On the basis of the material studied was staged task comprehensive evaluation of the competitiveness of the enterprise. Approaches and algorithmic methods for solving problems. The paper suggested algorithms and software that allows you to solve the task. Information provision has been designed in such a way as to simplify the process of identifying the user enterprise competitiveness. Implementation in practice of the results will significantly improve the quality of solutions, strategic enterprise management.
Models and information management technology industrial competitiveness
Keywords: інформаційні системи; матриці; фінансові ресурси; лінійні апроксимації; господарська діяльність; competitiveness of enterprises; algorithmic; software