Діяльність українських політичних партій з питань війькового будівництва в добу Центральної Ради - Білик, А. Ю. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті аналізуються програмні документи українських політичних партій з військових питань в період 1917–1918 рр., розглядається діяльність українських політичних партій по створенню військових формувань.

The program documents of the Ukrainian political parties on the military questions in the years of 1917–1918 and the practical activity of different Ukrainian political parties in making Ukrainian military formations are analysed in the article.
Keywords: політичний лад; державотворчі процеси; революція; національно-визвольна боротьба; державна незалежність; військова повинність