Электрофизические особенности возбуждения импульсного напряжения и индукционного тока в металлических элементах технических объектов различной толщины и электропроводности - Баранов, Михаил Иванович (НТУ "ХПИ", 2009)
Надані результати наближеного рішення електрофізичної задачі, що пов'язане з визначенням тимчасового зрушення між збуджуючим (первинним) уніполярним струмовим імпульсом індуктора та індукційним (вторинним) імпульсним струмом оброблюваною магнітним полем індуктора металевої деталі. Показано, що дане струмове зрушення істотно залежить від тривалості фронту збуджуючого уніполярного імпульсу струму індуктора і частотного спектру цього імпульсу.

The results of approximate solution of electrophysical problem concerned with determination of time shift between exiting (primary) unipolar current pulse of inductor and induced (secondary) pulsed current of metallic work piece treated by magnetic field of the inductor are presented. It’s shown that this current shift depends significantly on front duration of exciting unipolar pulse of inductor current and frequency spectrum of this pulse.
Keywords: импульсное магнитное поле; высоковольтная электрофизическая установка; гармонические токи; униполярные токи; электромагнитная система; временной сдвиг