Теорія коливань - Ларін, Андрій Олексійович; Трубаєв, Олександр Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Навчальний посібник призначений для студентів, які вивчають основи теорії коливань, динамічні процеси та прогнозування часових рядів. Він містить короткі відомості з теоретичної та аналітичної механіки, необхідні для освоєння матеріалу. Розглядаються також коливання немеханічної природи в екологічних та електричних системах. У посібнику наводяться відомості про історію розвитку теорії коливань, корисні при вивченні курсу історії науки і техніки. Посібник може бути корисним для аспірантів та студентів машинобудівних спеціальностей.
Keywords: навчальний посібник; теорія коливань; аналітична механіка; вільні коливання точки; дискретні системи; Метод Релея