Выбор оптимального по точности подхода к измерению уровня ультразвуковым методом - Гусельников, Виктор Кузьмич; Борисенко, Евгений Анатольевич (НТУ "ХПИ", 2008)
В статті розглянемо методи компенсації похибок при вимірюванні рівня за допомогою ультразвуку. Проаналізовані чинники, що впливають на результуючу похибку. Зроблено висновок про те, який з них доцільніше використовувати.

Paper describes methods of level measurement of ultrasonic means decrease. Causes influences on resulting error are analyzed. Conclusion about suitability each of them is made.
Keywords: ультразвуковой измеритель уровня; температура; звук; газ; скорость звука