Сплайн-інтерполяція. Механізм зміни стикувальних функцій - Адашевська, Ірина Юріївна; Краєвська, Олена Олександрівна (My University, 2023)
В роботі надано обгрунтування вибору сплайн-інтерполяції, інтерполяція B-сплайнами, типи B-сплайнів, розглянуто принципи використання сімейства стикувальних функцій для генерування всіх можливих сплайн-кривих. Розглянуто механізм зміни стикувальних функцій з метою забезпечення інтерполяції певних точок.
Keywords: сплайн-крива; сплайн-функція; поліноміальні криві; кусковий поліном