Особливості підготовки фахівців технічного профілю у другій половині ХХ ст. (на прикладі НТУ «ХПІ») - Гутник, Марина Валеріївна; Ткаченко, Світлана Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У даній статті аналізуються особливості підготовки фахівців технічного профілю на прикладі Харківського політехнічного інституту в другій половині ХХ століття. Також показані й характеризуються основні напрямки діяльності різних факультетів, які були відкриті протягом 50- 80 років ХХ ст. Ілюструються наукові розробки професорсько-викладацького складу і студентів даного вищого навчального закладу.

This article analyzes the specifics of the technical profile training of the Kharkiv Polytechnic Institute in the second half of the XX century. It also highlights and describes the main activities of various faculties, which were opened during the 50-80 years of the ХХ century. Scientific innovations of the teaching staff and students of this institute are illustrated.
Specifics of training of technical profile specialists in the second half of the XX century (by the example of NTU "KhPI")
Keywords: факультет; професорсько-викладацький склад; department; faculty