Аналіз методів навчання з підкріпленням у стратегіях фінансової торгівлі - Горенський, Г. Г.; Рубан, Ігор Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Метою доповіді є порівняльний аналіз торгових систем, що використовують навчання з підкріпленням. В доповіді показується, що RL може істотно поліпшити продуктивність порівняно з базовими моделями автоматичної торгівлі. Розглянуто можливість комплексування результатів різних алгоритмів для поліпшення точності. Також обговорюються потенційні обмеження та проблеми застосування RL на фінансових ринках, включно з необхідністю використання великої кількості даних і складністю інтерпретації моделей.
Keywords: інформаційні технології; автоматична торгівля; фінансові дані; машинне навчання