Очистка сточных вод деревообрабатывающей промышленности - Шевцова, А. А.; Дрожина, Дания Нуровна (НТУ "ХПИ", 2006)
У наданій статті розглядається проблема забруднення навколишнього середовища стічними водами гідротермічної обробки деревини. Проведений аналіз існуючих методів очистки стічних вод від органічних сполук. Обгрунтована можливість використання електроіскрового методу для очистки стічних вод гідротермічних камер та басейнів мокрого зберігання деревини.

The problem of contamination of environment by sewages of hydrothermal treatment of wood is examined in this article. The analysis of existent methods of sewers waters treatment is conducted from the organic compounds. Possibility of application of electro-sparking method is grounded for cleaning of flows of hydrothermal chambers and pools of the wet storage of wood.
Keywords: пароциркуляционный метод; метод конденсации; реагентная обработка; экстракционная очистка; биологические методы очистки; электроискровой метод