Вибори земських установ Харківської губернії (1865-1914 рр.) - Проць, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Введення в 1865 р. в Російській імперії губернських і повітових земських установ зумовило затвердження місцевих органів влади і в Харківській губернії. У статті розглядається процес виборів в земства, простежено зміни соціального складу гласних земських установ, участь в них дворянського стану.

Maintaining in 1864 in the Russian Empire provincial and district zemstvo establishments, caused the statement of local authorities and in the Kharkov province. In article process of elections in zemstvoes, change of social composition of zemstvo establishments, participation of nobility in them is considered.
Keywords: місцеві органи влади; громадянське суспільство; земство; дворянство; local authorities; civil society; elections