Оцінка технічного стану двигунів за результатами індиціювання робочого процесу на режимах, відмінних від номінальних - Білоусов, Євген Вікторович; Рибальченко, Микола Євгенович; Савчук, Володимир Петрович; Тулученко, Галина Яківна; Білоусова, Тетяна Петрівна (ФОП Іванченко І. С., 2022)
Дослідження присвячене аналізу та зіставленню різних способів представлення даних індиціювання суднових двигунів, а також розробці еталонних індикаторних діаграм для неномінальних режимів роботи. Актуальність отриманих результатів визначається через обмеження, пов'язані з форматом старих даних (растрові зображення) та змінами в експлуатаційних режимах суден. This study analyzes and compares various methods of presenting marine engine indication data, and develops reference indicator diagrams for off-nominal operating conditions. The relevance of the findings stems from limitations tied to the format of older data (raster images) and changes in vessel operational modes.
Keywords: судновий двигун; робочий процес; режим роботи; растрове зображення; індикаторна діаграма; індиціювання двигуна; marine engine; working process; operating mode; raster image; indicator diagram; engine indication