Напрям досліджень з вібродіагностування ходової частини рухомого складу - Равлюк, Василь Григорович (НТУ "ХПІ", 2008)
У даній статті розглядаються вимоги, що пред'являються до вібродіагностування вузлів з підшипниками кочення і зубчастих передач рухомого складу. Встановлено, що розробка технології вібродіагностування є визначальним заходом в комплексній системі технології поточного обслуговування і технічного ремонту рухомого складу.

The demands to vibrodiagnostics of units with rolling bearings and gears of rolling stock are introduced in this paper. It was found out, that the development of technology of vibrodiagnostics is a decisive factor in complex system of technology of maintenance and technical repairing.
Keywords: транспорт залізничний; привід текстропно-редукторно-карданних; вузол підшипниковий; передача зубчаста