Попов, Микола Олексійович2014-09-222014-09-222013Попов М. О. Оцінка і напрямки підвищення ефективності використанні енергоресурсів на підприємствах олійно-жирової галузі / М. О. Попов // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Технічний прогрес і ефективність виробництва. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 67 (1040). – С. 148-152.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/8926В даній статті проведена оцінка енергоємності продукції в розрізі підприємств олійно-жирової галузі України. Розглянуто основні пріоритетні напрямки енергозбереження в олійно-жировій галузі, які зможуть значно підвищити ефективність використання енергоресурсів та відповідно, забезпечити конкурентоспроможність продукції на вітчизняному та світовому ринку.This paper evaluated the power consumption of the product by enterprises of oil and fat industry of Ukraine. The main priority areas of energy conservation in the oilseed industry that can significantly improve the efficiency of energy use and, accordingly, to ensure competitiveness in the domestic and international market.ukенергозбереженняенерговитрати в собівартостіенергоємність продукціїенергозберігаючі заходиin the cost of energyoil and fat industryenergy productionenergy saving measuresОцінка і напрямки підвищення ефективності використанні енергоресурсів на підприємствах олійно-жирової галузіArticle