Радянська преса та література 1920–30-х рр. як інструмент впливу на релігійну свідомість євреїв України - Вітринська, О. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
Авторка визначає, які газети і журнали друкували статті атеїстичної тематики; наскільки антирелігійна преса та література користувалися попитом серед єврейського населення; як проходила робота по популяризації цих видань; як використовували атеїстичну літературу антирелігійні гуртки. Антирелігійні видання не користувалися популярністю серед єврейського населення.

The author defines, what newspapers and magazines printed articles of atheistic subject for the Jewish population of Ukraine, on how many the antireligious press and literature was in demand as there took place work on promoting of these editions; as mug of atheists used antireligious literature. Antireligious publications were not popular among the Jewish population
Keywords: історія України; радянська влада; юдаїзм; комуністичний світогляд; антирелігійна пропаганда; antireligious promotion; atheists; communistic outlook; Judaism; Soviet power