Моніторинг навколишнього середовища - Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна; Певний, Р. С. (НТУ "ХПІ", 2012)
Екологічний моніторинг довкілля є сучасною формою реалізації процесів екологічної діяльності за допомогою засобів інформатизації і забезпечує регулярну оцінку і прогнозування стану середовища життєдіяльності суспільства та умов функціонування екосистем для прийняття управлінських рішень щодо екологічної безпеки, збереження природного середовища та раціонального природокористування.
Keywords: екомоніторинг; довкілля; екологічна безпека