Вибір параметрів шліфування плазмових покриттів при багатокритеріальній оптимізації технологічного процесу - Тонконогий, В. М.; Рибак, О. В. (НТУ "ХПІ", 2018)
Для постановки задачі вибору технологічних параметрів шліфування плазмових покриттів розглянуто низку умов, що гарантують необхідну якість обробленої поверхні. Критерії оптимальності визначені на основі аналізу продуктивності процесу обробки, а також втрат матеріалу покриття на припуски. Згідно з побудованою математичною моделлю процесу шліфування, представлено цільові функції, варіативні параметри та систему обмежень для даної задачі.

A number of conditions that ensure quality of the processed surface are considered in order to state a problem of technological parameters selection for plasma coatings grinding process. Optimum criteria are determined on the basis of the analysis of processing productivity and allowance loss of coating material. Objective functions, variable parameters and the system of constraints are presented according to the mathematical model of the grinding process.
Keywords: математична модель; критерії оптимальності; технологічні параметри; шліфувальний круг; продуктивність процесу обробки; multi-objective optimization; mathematical model; grinding; plasma coatings; optimum criteria