Науково-організаційна діяльність інституту ім. проф. М. І. Ситенка в ХХ ст. - Робак, Ігор Юрійович; Голубєва, І. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті висвітлюється науково-організаційна діяльність одного з найстаріших ортопедо- травматологічних закладів нашої країни – Державної установи «Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка АМН України» у ХХ ст. Показана роль інституту в розробці наукових принципів організації системи ортопедо-травматологічної допомоги, в створенні мережі надання спеціалізованої допомоги.

The scientific cally-organizational activity of one of the oldest orthopedic-trauma establishments of our country State institution “Institution of pathology of backbone and joints the name of prof. M. I. Sytenko is illuminated in the XXth century. The role of the institute is shown in development of principles of organization orthopedic-trauma help to the population of country, in creation of the system of establishments, rendering such help.
Keywords: ортопедо-травматологічна допомога; патологія хребта; суглоби; медицина; охорона здоров’я; науковці