Про один клас неоднорідних випадкових полів - Назиров, Заріф Фятіхович; Черемська, Надія Валентинівна; Янцевич, Артем Артемович (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті введено клас неоднорідних випадкових полів, який є аналогом майже стаціонарних в широкому сенсі випадкових процесів UBLS. В роботі реалізовано операторний підхід до ви- вчення одного класу неоднорідних випадкових полів. Розробка кореляційної теорії такого класу неоднорідних полів може бути перспективною для розв’язання багатовимірних прикладних задач.

The paper is devoted to introduce the class of inhomogeneous discrete radom fields. This fields are correspondered a wide sense stationary prcess UBLS. The way for the study of inhomogeneous discrete radom fields based on the operator methods, was proposed.
Keywords: багатовимірні прикладні задачі; статистична нестаціонарність; кореляційна теорія; випадкові процеси UBLS; операторний підхід