Анализ нагружения крепежных устройств длинномерного груза при его транспортировке на грунтовом транспортном агрегате - Головченко, Владимир Иванович; Полетун, Л. Е.; Иванина, Нина Леонидовна (НТУ "ХПИ", 2008)
Наведений аналіз навантаження елементів кріплення великогабаритного виробу від дії інерційних сил під час його транспортування на спеціальній автомобільній платформі. За результатами аналізу та на основі виведених формул призначені такі конструктивні параметри елементів кріплення, які зводять до мінімуму додаткове навантаження виробу.

An analysis of loads acting on elements for fastening of a bulky cargo to a special automobile platform during its transportation is given. On the base of results obtained and with the help of formulas derived, fastening elements structural parameters which minimize additional loading of the cargo are defined.
Keywords: ГТА; крепление груза; винтовая стяжка; деформация; опора; перегрузка