Асинхронний генератор зі статором з постійними магнітами - Шевченко, Валентина Володимирівна; Мезеря, Андрій Юрійович; Занихайло, Євген Олександрович; Підківка, Сергій Володимирович (ДП "Український інститут промислової власності", 2012)
Асинхронний генератор зі статором з постійними магнітами, що складається з корпусу, розміщеною в пазах обмоткою, причому містить додаткові пази в зубцях для укладання постійних магнітів і встановлений сталевий клин для їх кріплення, магніти розміщено рівномірно по зубцях статора в пазах, по обох кінцях магніту залишається по 10 мм з торців пакета активної сталі статора, як постійні магніти використані пластичні постійні магніти. Корисна модель належить до області електротехніки, а саме до спеціальних електричних машин, і стосується конструкцій асинхронних генераторів (АГ) з самозбудженням, використовуваних в установках автономного електропостачання. Технічний результат від використання даної корисної моделі - забезпечення надійної роботи АГ.
Keywords: патент; корисна модель; електротехніка; спеціальні електричні машини; самозбудження; автономне електропостачання; додаткові пази; зубці; сталевий клин; активна сталь статора; пластичні постійні магніти; надійність