Формувальні матеріали і суміші - Пономаренко, Ольга Іванівна; Берлізєва, Тетяна Вікторівна; Євтушенко, Наталія Сергіївна; Грімзін, Ігор Анатолійович (Технологічний Центр, 2019)
Викладено основи визначення властивостей формувальних і стрижневих сумішей. Матеріал проілюстровано практичними прикладами, до всіх розділів наведено необхідну теоретичну та практичну інформацію. У лабораторному практикумі використано результати роботи авторів у галузі створення нових складів холоднотвердіючих сумішей. Призначено для студентів і аспірантів технічних спеціальностей, інженерно-технічних працівників.
Keywords: лабораторний практикум; піщано-глинисті суміші; визначення марки формувального піску; класифікація пісків; визначення вологості сумішей; вибивальність