Дискретна математика - Кучук, Георгій Анатолійович; Бельорін-Еррера, Олександра Михайлівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В методичних вказівках до практичних занять розглядаються основні положення дискретної математики, які можна застосовувати у прикладних завданнях комп’ютерних систем та мереж. Матеріал посібника спрямований на формування у студентів теоретичних знань та практичних навичок, які необхідні при використанні методів дискретної математики з метою застосування цих знань для розробки алгоритмічного та програмного забезпечення апаратних та програмних засобів підтримки функціонування комп’ютерних систем та мереж. Особлива увага приділена питанням теорії множин, комбінаторного аналізу та алгебраїчних систем. Методичні вказівки до практичних занять призначені для інформаційно-методичного забезпечення лекційних занять та самостійної підготовки у процесі вивчення курсу «Дискретна математика» студентами всіх форм навчання. Для студентів спеціальності 123 – «Комп’ютерна інженерія».
Keywords: методичні вказівки; множина; відповідність; бінарне відношення; комбінаторний аналіз; розміщення; композиції; перестановки; алгебраїчна система; група; кільце; поле