Исследование перераспределения температуры внутри частиц обожженного гипса в камере томления - Кондращенко, Е. В.; Баранова, А. А.; Баранов, А. Н. (НТУ "ХПИ", 2008)
В статті приведена розроблена оригінальна технологія випалу гіпсового в’яжучого. Розроблен метод, який описує необхідне розподілення температур в частках гіпсу після опалу на першому етапі для умов їх теплообробки на другому етапі. Розраховано відношення між об’ємами різних зон у частці гіпсу для отримання α-полугідрата сульфату кальцію.

Designed original technology of the burning gypsum binding is brought in the paper. The designed method, witch is describing the temperature distribution in the particles of the gypsum after burning on the first stage for conditions their calcining on the second stage. Correlation between volumes of the different zones in particles of the gypsum for reception α-hemihydrate of sulphate calcium was calculate.
Keywords: кристаллическая решетка; гипсовое сырье; теплообработка; реактор-конфузор