Гендерні особливості самоефективності особистості - Богдан, Жанна Борисівна; Білоконенко, Ганна; Бєляєва, Наталія; Голубєв, Станіслав (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
За результатами поглибленого теоретичного аналізу визначено: гендерні особливості самоефективності різних вікових груп; гендерні відмінності у мотивації та цінностях; гендерні відмінності в індивідуальних вимірах мотивації досягнень; гендерні відмінності в управлінні негативними емоціями; гендерні відмінності у надмірній самовпевненості; гендерні відмінності у пристрасті до досягнень, твердості духу та мисленні залежно від статі, а також впливу самоефективності, рішучості, мотивації досягнення та гендерних відмінностей на ефективність роботи, визначений суттєвий потенціал результативності тренінгових програм із розвитку самоефективності, які засвідчили гендерні відмінності як у тренуванні, так і у взаємозв'язку між віком, самоефективністю та успіхом у навчанні.

The study of gender peculiarities of self-efficacy was conducted using the following methods: theoretical (analysis of psychological literature, modern scientific research and empirical data, definition of the essence of the concept of ‘self-efficacy’ and its components); empirical (conducting an empirical study of gender-specific psychological features of self- efficacy of a person, including testing according to the following methods: “K. Lay's General Procrastination Scale (GPS) adapted by T. Yudeeva. The MUN test questionnaire (success- failure motivation) by A. Rean. The General Self-Efficacy Scale (GSE); mathematical and statistical (determining the reliability of the study results was carried out using the Mann- Whitney test, correlation analysis).
Gender peculiarities in self-efficacy of personality
Keywords: самоефективність; гендерні відмінності; емпіричне дослідження; тренінгові програми; психологічні практики; self-efficacy; gender differences; empirical study; training program; psychological practices